Sanacija brane Ričice

branaRicice

U posljednjih mjesec dana članovi Udruge “Dalmaherc”, čiji je zadatak povezivanje, ali i bolja suradnja imotskih općina s gradovima uz granicu u susjednoj Bosni i Hercegovini, posebno Tomislavgradom, Posušjem i Grudama, u nizu zanimljivih predavanja, prezentacija, ali i stručnih sastanaka pokazali su svoju opravdanost. Organizacijom posljednjeg velikog skupa u Prološcu, u suradnji s čelnim ljudima tamošnje općine s temom sanacije brane Ričice, gradnje hidroelektrane, melioracije Imotsko-Bekijskog polja, te možda onim i najbitnijim, prekograničnom suradnjom kroz europske  fondove, dali su do znanja da misle ozbiljno.

Nastavite čitati...

Zaštita gange kao kulturnog nematerijalnog dobra

Ganga-32

Kako je ganga jedno od kulturnih nematerijalnih dobara koje se gaji samo na području dijela Dalmacije i Hercegovine i to isključivo u kulturi Hrvatskog naroda koji živi na ovim prostorima cilj nam je učiniti sve što je u našoj moći da se ovaj oblik kulturne baštine zaštiti i održi u hrvatskom narodu ovog podneblja. Udruga "Dalmaherc" je preko Ureda Udruge u Bosni i Hercegovini pokrenula inicijativu kako bi se izvršile pripreme i potrebne radnje da se ganga zaštiti kao kulturno nematerijalno dobro pri UNESCO-u.

Nastavite čitati...

Popis projekata 2013.

Uskoro na našim web stranicama pročitajte detaljan opis projekata koji se pripremaju u 2013. godini.

Most zajedništva Ston

100529 120311

U srijedu 20. siječnja 2010. godine u Drveniku je održana sjednica Upravnog odbora Udruge Dalmaherc. Makar je sjedište ove Udruge za prekograničnu suradnju Dalmatinaca i Hercegovaca u gradu lmotskom, svoje sjednice, planski upriličuju na različitim mjestima u Republici Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini. Mjesta održavanja dosadašnjih susreta i radnih dogovora su: lmotski, Čitluk, Ston, Tomislavgrad, u srijedu je to bio Drvenik, a ubuduće to će biti: Mostar, Brač, Hvar, Kupres, Posušje, Široki, Split... i tako redom.

Nastavite čitati...