O nama

Vinjani donji 506, 21260 IMOTSKI, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , www.dalmaherc.com

OIB 4318903931, IBAN HR3523600001102765968, Mob. + 385 95 39 33176

 

U lmotskom 22. rujna 2009. god. utemeljenja je Udruga Dalmaherc. Cilj joj je okupiti ljude dobre volje oko zajedničkih interesa i vrijednosti te promicati intezivniju prekograničnu suradnju Dalmacije i Hercegovine. U tom smislu Dalmaherc djeluje na poticanju gospodarskog razvoja, poljoprivrede, seoskog turizma, očuvanju i zaštiti pučke kulturne baštine, zaštiti prirode, humanitarnom radu i informiranju javnosti.


Udruga je nestranačka i nepolitička. Djelatnost joj definiramo kao izgradnju mostova suradnje između ljudi i krajeva ove dvije povijesno tijesno povezane regije, te suradnju sa svim institucijama i međunarodnim organizacijama koje tome mogu pridonijeti. Članstvo Dalmaherca se pritom vodi idejom kako se samo kroz rast solidarnosti u svim aspektima društvenog života može pobijediti osjećaj nemoći prisutan u žitelja Dalmacije i Hercegovine. Dosadašnje sjednice Udruge bile su planski upriličene na različitim mjestima unutar dvije regije.
Svjesni važnosti zajedništva, Dalmatinci i Hercegovci pokreću zajedničke projekte i programe. Prvi naš javno vidljivi projekt bila je kulturna manifestacija Most zajedništva Ston 2010, održana 20.5.2010. u gradu Stonu. Cilj je bio istaći važnost očuvanja regionalnih kulturnih tradicija u doba globalizacije. Drugi projekt je izdavanje lista Dalmaherc (gospodarska opravdanost ulaganja u projekt internetskog dnevnog lista i tjednika Dalmaherc).

 

AKTIVNOSTI:

- lzrada opsežne analize stanja u svim sektorima, s osvrtom na moguće operativne modele suradnje prekograničnih tvrtki;

- Doprinos razvoju gospodarstva u prekograničnom prostoru Dalmacije i Hercegovine, kroz razvoj i promicanje poduzetništva;

- stvaranje zajedničkog ekonomskog prostora;

- zajenički nastupi prema EU fondovima;

- izrada zajedničke turističke ponude;

- uspostavljanje dugoročne sektorske međuinstitucionalne poslovne suradnje prekograničnih institucija;

- ostvaranje preduvjeta za poslovno umrežavanje poduzetnika;

- ostvarenje zajedničkih promicanja na međunarodnim sajmovima;

- osnivanje zajedničkog projektnog tima, uspostave upravljačkog odbora, odbora za monitornig, formiranje stručnih skupina i osoba za koordinaciju.

 

Članstvo u Udruzi je dobrovoljno, član može postati svatko tko će doprinjeti radu Udruge.

Za sve daljnje informacije stojimo Vam na raspolaganju.

 

Radovalo bi nas ako vidite vrijednost u djelatnosti naše Udruge.

To bi bila najjasnija potvrda da smo na pravom putu.